Samtale-certificering

Dette certificeringsforløb i livgivende professionelle samtaler, henvender sig til alle, der har samtalen som del af deres arbejdsliv. Uanset om det er som leder, fagprofessionel, coach eller noget fjerde.


Samtaler er - og skal være - levende. Samtaler får det liv de nu får, givet af dem, der deltager i dem. Vi kender godt til, at nogle samtaler har bedre liv end andre. At nogle samtaler udfolder sig let og nærmest af sig selv, mens andre samtaler bliver kantede og hakkende, og ikke får den retning og bevægelse, som de var tiltænkt.


Samtalers liv afgøres ikke først og fremmest af tilfælde og oplevelser af kemi. Vi må også kræve mere af professionelle samtaler. Samtalers liv afgørens heller ikke først og fremmest af teknik og metode. Den levende samtale kan ikke læres og gentages gennem faste forskrifter - så var det allerede sket.


Samtalers liv afgøres først og fremmest af den samtaleansvarliges evne og villighed til, at agere så hensigtsmæssigt som muligt på vegne af samtalen, mens samtalen udspiller sig. Præcis denne evne og denne villighed er kernen i certificering i livgivende professionelle samtaler.



Levende og livgivende


Den professionelle samtale skal være så tilpas levende, at den er livgivende for det, den er samtale om. Den enkelte samtales liv må derfor formes efter, hvilken hensigt den har. Er det en relativ kort forespørgsel, er det en lidt længere afklaringssamtale, eller er det én samtale i et længere forløb?


Det levende er samtalen selv. At gøre samtalen bevægelig og rig på alt det, den gerne må handle om.

Det livgivende er det, den er samtale om. At samtalen skal være livgivende for noget.



Opbygning


Certificeringen består af fem undervisningsdage, en gruppebaseret supervision og en række hjemmeopgaver. Hertil kommer litteratur.


Modul 1: Kontakt & kontrakt

Om at stå i samtalens begyndelse. Hvordan den indledende kontakt sætter retning, og om hvordan man bedst tidligt sikrer, at samtalen bliver livgivende for det, den skal.


Modul 2: Spørgsmål & svar

Om samtalens basale elementer; spørgsmål & svar. Og om alt der, der ligger midt i mellem. Antagelser, undren, nysgerrighed osv.


Modul 3: Strategier & øjeblikke

Om at samtalens liv befinder sig i en spænding mellem at se frem og ud (have strategier) og at være til stede i det enkelte øjeblik.


Modul 4: Krop & sind

Om at samtaler er mere end tanke og tale. At samtalens liv også udtrykkes gennem mange andre aspekter, herunder følelser, sindsstemninger mv. - og at skulle håndtere det professionelt.


Modul 5: Liv & bevægelse

Om samtalens formgivning og fremdrift. Hvordan man bedst skaber liv i samtalen, så den bevæger sig mod det livgivende.



Undervisningsform


Undervisningen er bygget op efter et ganske enkelt princip. På hver undervisningsdag skelner vi mellem en formiddags-session og en eftermiddags-session.


På formiddagene arbejdes der med flere modeller og metoder ind i undervisningsdagens tematiske overskrift. Korte oplysende og anvisende oplæg, efterfulgt af øvelse og træning.


Eftermiddagene er præget af den omvendte orden. At sætte øvelser og samtaler op først, designet efter relevans for den tematiske overskrift, og efterfølgende reflektere over læring og anvendelse, samt personlige præferencer.


Vi tillader os at kalde dette førsteordens metode (formiddage) og andenordens metode (eftermiddage). Førsteorden, hvor man er modtager af- og lader sig træne i metoder skabt af andre, og andenorden, hvor hensigten er, at kursisterne inddrager sig selv i formgivning af gode og levende metoder og stillinger til samtaler.



Certificering


Selve certificeringen har et læringsnotat som produkt. Læringsnotatet skal indeholde nogle beskrivelser af- og refleksioner over erfaringer med, at gøre egne professionelle samtaler mere levende og livgivende. Alle deltagere får konkret feedback på læringsnotatet.


Certificeringen i livgivende professionelle samtaler er under godkendelse til EMCC-certificering, og under antagelse af uddannelsen godkendes, vil alle deltagere herefter være certificeret på foundation-niveau.



Særligt tilrettelagt forløb


Der vil kunne oprettes særligt tilrettelagte forløb, hvor en eller flere organisationer går sammen om et certificeringsforløb. Forløbet vil kunne designes efter organisationernes særlige karakteristika og behov.


Pris: kr. 48.000 for op til otte deltagere, og kr. 4.000 ekstra pr. deltager op til et maksimum på 16.


En certificering kan dermed opnåes for en deltagerpris på kr. 6.000 ved otte deltagere og kr. 5.000 ved 16 deltagere.


Priserne er eksklusive moms, lokaler og forplejning.


Priserne er udelukkende gældende for forløb afsluttet senest 1. juli 2025.



Åben certificering


Der er nu åbent for tilmelding til et forløb for individuel tilmelding. Undervisningen vil finde sted i København på disse datoer:


Modul 1: 4. marts 2025

Modul 2: 26. marts 2025

Modul 3: 24. april 2025

Modul 4: 23. maj 2025

Modul 5: 17. juni 2025


Pris: kr. 11.500 pr. deltager - rabat på 20% ved efterfølgende deltagere fra samme organisation.


Prisen er eksklusive moms, men inklusive lokaler og forplejning.